Møt regissør Erik Poppe Filmvisning: «Utøya 22. juli» 24. april kl. 08:00

For første gang viser vi film i Hadeland kultursal i topp kinokvalitet. I tillegg vil regissør Erik Poppe være tilstede for å snakke om filmen.

Det blir et fullspekket program hele dagen. Alle filmvisningene er åpne for publikum, men elever og ansatte ved Hadeland vgs. får gratis inngang i skoletiden. Det settes også opp en ny visning av «Per Fugelli - siste resept» på Brandbu kino søndag 15. april kl. 15Dagen avsluttes med en panelsamtale hvor vi spør: hvilke syn på verden formidler disse filmene, og hvem er egentlig Erik Poppe?

Program:

Kl. 08:00 - Filmvisning: «Utøya 22. juli»

Erik Poppe samtaler med publikum ca. 09:30.

Kl. 10:15 - Filmvisning: «Utøya 22. juli»

Erik Poppe samtaler med publikum ca. 11:45.

Kl. 12:30 - Filmvisning: «Per Fugelli - siste resept» 

Erik Poppe samtaler med publikum ca. 14:30.

Kl. 17:00 - Filmvisning: «Utøya 22. juli» 

Erik Poppe innleder før filmen.

Kl. 18:30 - Møt filmskaperen: Panelsamtale med regissør Erik Poppe og Hans Erik Raustøl

Den pensjonerte prosten i Hadeland og Land, Hans Erik Raustøl, deltar i samtalen med Erik Poppe. Ordstyrer: Torstein Nybø, kultursalleder og kinosjef i Gran kommune.

- Det var en sterk og stor opplevelse å se filmen «Utøya 22. juli», uttalte Hans Erik Raustøl etter å ha sett filmen. For meg handler filmen om livets yttergrenser, og alle de følelser som vekkes til live når noen vil ta fra oss det fineste vi har fått, nemlig livet. Jeg gleder meg til å dele refleksjoner rundt kjærlighet, åpenhet, vilje til å leve, den moralske forpliktelse og den brå og forutsigbare død. Dermed tror jeg vi skulle kunne snakke godt sammen om både «Utøya 22. juli» og «Per Fugelli - siste resept».

Det er forskjellige billetter til filmvisningene og panelsamtalen.

Flere detaljer legges ut på denne siden og i Facebook-arrangementet etter hvert.

 

Velkommen til en unik dag med filmvisning og filmsnakk i Hadeland kultursal!

 

Om filmen:

Spillefilmen UTØYA 22. JULI handler om dagen vi aldri glemmer, men vanskelig kan forstå.

En stor mengde fakta fra AUFs sommerleir 22.juli 2011 er allerede gjengitt i rettsaker, bøker og media. Men de færreste av oss vet mye om den ufattelige panikken og forvirringen som oppstod, eller de umulige valgene ofrene ble stilt overfor. En terror som påførte så mange en frykt og sorg de må leve med resten av sitt liv.

UTØYA 22. JULI er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna. Den trygge atmosfæren brytes da skudd høres. Så følger vi Kaja i hennes kamp for å overleve - minutt for minutt.

Mye av det som har vært skrevet og sagt i media har handlet om terroristens manifest, dom, soningsforhold og navnebytte. Med spillefilmen UTØYA 22. JULI har regissør Erik Poppe ønsket å beskrive ungdommens kamp for å overleve det ubegripelige, og bringe oppmerksomhet tilbake til ofrene; de drepte og de som overlevde, deres pårørende, familier og etterlatte:

- "Deres opplevelse av denne politiske terroren kan vanskelig beskrives med ord. Jeg håper filmen kan bidra til vår medfølelse og omsorg for dem som er tilbake, og skape større forståelse for hvordan tilfeldighetene rådet over alles skjebner i det kaoset som oppstod da ondskapen slo ned." ERIK POPPE

Fakta

Norgespremiere: 09.03.2018
Originaltittel: Utøya 22. juli
Sjanger: Drama
Skuespillere: Andrea Berntzen Elli Rhiannon Müller Osborne Jenny Svennevig Aleksander Holmen Ingeborg Enes Sorosh Sadat Brede Fristad Ada Eide mfl.
Regi: Erik Poppe
Manus: Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig
Produsent: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Foto: Martin Otterbeck
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 32 min.
Produksjonsår: 2018
Produksjonsselskap: Paradox Film 7
Distribusjon: Nordisk Film Distribusjon AS
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Filmen er virkelighetsnær og har en angstskapende panikkstemning. Sammen med enkelte nærgående skildringer av terrorofre gjør dette at filmen får 15-årsgrense.

 

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for å få invitasjon til forhåndssalg av billetter og andre gode tilbud før de fleste andre! 

Spørsmål om billetter?

Klikk her hvis du har spørsmål om billetter.

 

_
_
_