PUST feirer 15-årsjubileum PUST : six voices retrospektiv

Hadeland har fostret mange musikalske talenter, men drømmen var nok av den jordnære sorten da Håvard Gravdal startet vokalgruppa PUST i 2003.

15 år senere kan han se tilbake på opplevelsesrike år med 5 kritikerroste album og konsertvirksomhet over store deler av Norge og Europa. Derfor inviterer Hadeland kultursal til festkonserten «PUST : six voices retrospektiv» - deres første retrospektive konsert - hvor vi får høre mange av deres mest populære låter og hits, fra det Spellemannsnominerte debutalbumet «Femkant» i 2007 til deres ferske utgivelse «Huggu over vatn» sist høst.

Konserten byr på alt fra PUST sine tolkninger og tonesetting av kjent norsk lyrikk representert av Alf Prøysen, André Bjerke (som har 100-årsjubileum i år), Inger Hagerup, Arne Garborg og Arnulf Øverland, til instrumentale folketoner i vokal innpakning, og coverlåter av bl.a. Michel Legrand, Depeche Mode og Jan Garbarek. I tillegg skriver de fleste PUST-medlemmene egne låter og tekster som er med på å gi ensemblet et variert uttrykk og konsertprogram med impulser fra et vidt spekter innen jazz, pop, viser og etniske genre.

PUST har hatt en rekke konserter på Hadeland opp gjennom åra. En av deres aller første konserter holdt de på Steinhuset, nesten før de hadde et helt konsertrepertoar å by på. Siden har de jevnlig besøkt Håvards hjemtrakter, senest med sitt kritikerroste Julero-repertoar i desember og som deltakere i sommerkonsertserien på Granavollen.

Søndag 29. april byr PUST litt ekstra på seg selv og Hadeland kultursal inviterer til en feststemt mottakelse før konserten. Foruten enkel servering vil det bli et personlig og uformelt møte med musikerne og vokale innslag av ulike slag! Ta på finstasen og bli med på fest med PUST kl. 17:00. Konserten starter 18:30.

 

Om PUST

PUST består av Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass). Håvard Hiller er fast lydmann for ensemblet.

PUST har siden 2003 utgitt fem kritikerroste album som har høstet nominasjoner til både Spellemannspris og CARA Awards (acapella-genrens Grammy), senest høsten 2017 med albumet "Huggu over vatn" utgitt på plateselskapet Grappa.

Gruppa har holdt konserter på flere norske festivaler som blant annet Olavsfestdagene, Prøysenfestivalen, Dølajazz, Polarjazz og Vestfoldfestspillene. I tillegg har de vært gjesteartist på internasjonale vokalfestivaler i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, Østerrike og Taiwan, og har delt scener med både Bobby McFerrin og The Manhattan Transfer.

Vokalensemblet er kanskje mest kjent for sitt stemningsfulle julerepertoar, hvor Julero var en de mestselgende julealbumene i Norge i 2011 og ble kåret av Aftenposten som en av tidenes julealbum du bør ha i hylla di sammen med Elvis, Sinatra, Fitzgerald og Wesseltoft. Mange husker de også som deltagere i Beat for Beat julespesial på NRK1 for et par år tilbake.

 

Nyhetsbrev på e-post

Meld deg på vårt nyhetsbrev på e-post for å få invitasjon til forhåndssalg av billetter og andre gode tilbud før de fleste andre! 

Spørsmål om billetter?

Klikk her hvis du har spørsmål om billetter.

 

Billetter til PUST : six voices retrospektiv

  1. Søn 29. apr kl 18:30 300 kr   Hadeland kultursal Stjerner fra Hadeland Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_